Fasade- og takbelegg

INNOVATIVE LØSNINGER FOR FRITT UTFORMEDE BYGGEFASADER OG TAK

Gjennomsiktig overflate

Modifisert glass og spesielle fasadepolykarbonatbelegg for ulike klimasoner.

Harde overflater

Kassett og skala type aluminium kompositt fasadeelementer, tinn- og stålsegmenter.

Oppblåsbare overflater

Innovative oppblåsbare fasader og takoverflater, som reduserer belastning på konstruksjoner.

Strekkbare overflater

Dekorative og beskyttende myke overflater.

Glass for fasader og tak

Man kan trygt si at glass er kongen når det kommer til moderne arkitektur. Hver dag ser man flere og flere innovasjoner som kommer på banen, og som gir større muligheter for bruken av glass. Selv smarte og fornybare ressursteknologier har endret sin tilnærming til hvordan glasset kan tilpasses.

Tidligere var bruken av glass begrenset på grunn av mangel på løsninger for å stoppe solskinn, høyt varmetap gjennom glasspartisjoner på grunn av dette materialets høye varmeoverføringskoeffisient, og mulig overoppheting av lokalene. Den relativt høye vekten av glassbelegg har også vært en utfordring for utformingen av støttestrukturer.

VikingDome spesialisering – glassfasader og støttekonstruksjoner i metall, derfor har vi mest erfaring på disse områdene. Ved hjelp av komplekse løsninger kan vi gjøre dine uvanlige ideer til virkelighet, siden de tidligere problemene som er nevnt ovenfor, er lette å løse i dag.

Vi velger optimale glassbelegg i henhold til dine krav. Det vil avhenge av den planlagte bruken av konstruksjonen, solkontroll-løsninger, brannsikkerhet, estetikk, varme, service og andre krav.

Gjennomsiktig glass

Farget glass

Glasspakker

Sikkert- og forsterket glass

Herdet glass

Herdet glass – 4 til 20 mm tykt. Denne typen glass brukes når det trengs ytterligere sikkerhet og glassholdbarhet. Herdet glass kan brukes både i enkeltlagssystemer og glasspakker. Glasset er temperert gjennom rask oppvarming og nedkjøling. Denne prosessen gjør glasset omtrent 5 ganger mer holdbart. En av de viktigste egenskapene til herdet glass er dets sikkerhet i tilfelle det bryter. Det herdede glasset brytes opp for å danne små kubeformede biter og stykker uten skarpe kanter, og beskytter dermed folk mot å bli skadet.

Laminert sikkerhetsglass

En elastisk gjennomsiktig film plasseres mellom de to lagene med glass. Hvis glasset ødelegges, holdes bitene fast i filmen og faller dermed ikke ned. I tillegg gir filmen mellom lagene av glass ekstra stivhet til konstruksjonen. Laminert sikkerhetsglass brukes i ett-lags konstruksjoner eller glasspakker for bedre beskyttelse.

Brannsikkert forsterket glass

En elastisk gjennomsiktig film plasseres mellom de to lagene med glass. Hvis glasset ødelegges, holdes bitene fast i filmen og faller dermed ikke ned. I tillegg gir filmen mellom lagene av glass ekstra stivhet til konstruksjonen. Laminert sikkerhetsglass brukes i ett-lags konstruksjoner eller glasspakker for bedre beskyttelse.

Sol, lys og oppvarmingskontroll

Oppvarmet glass

Oppvarmingsfunksjonen kan legges til i både enkeltfasede glassfasader og glasspakker. Det finnes tre ulike oppvarmede glasspakkealternativer:

 • Eksternt oppvarmet glass for snøsmelting;
 • Internt oppvarmet glass for kondenskontroll;
 • Varmesystem for tosidig glasspakke.

Ugjennomsiktig glass

Elektrokromiske glass som kontrollerer lysdempingen ved hjelp av en enkel bryter (kontrollert med Android eller Orbolis-appen). Glasset inneholder et lite nett, som kan styres ved bruk av elektrisk strøm for å forandre glassets krystallstruktur, og dermed gjøre den mindre gjennomsiktig for lys. Et godt valg når det ikke er mulig å installere interne- eller eksterne solstyringselementer.

UV-stråling kontrollglass

Glasset er dekket med en spesiell film som kontroller UV-stråler. Oppvarmingsstrålingen reduseres sammen med den skadelige UV-effekten.

Eksempler på glassfasader og tak med aluminiumprofiler:

Glasspakker er installert ved hjelp av aluminiumprofiler, som er festet til støttekonstruksjonene. Hovedfunksjonene til systemet: sikre glasspakkenes posisjon i henhold til prosjektutformingen, mulig kondensatoppsamling- og fjerning og gi ytterligere beskyttelse mot vannlekkasje.

Fasade- og takbelegg ETFE

ETFE er en av de harde polymerene som brukes i moderne konstruksjoner. Det første industrielt produserte ETFE ble brukt i NASA-prosjekter, og etter det ble den tatt i bruk av den kommersielle byggesektoren på grunn av deres spesielle egenskaper.

ETFE fordeler og egenskaper:

 • Lang levetid.
 • Den glatte overflaten gjør at smuss og skitt sklir av vinduet.
 • Høy lysoverføring (fra 90% til 95%).
 • Rivestyrke for ETFE-film: 42 Pa (6100 psi).
 • Elastisitet: 600% fra den opprinnelige tilstanden til revet.
 • Driftstemperatur: fra -185 ° C til +150 ° C (-300 ° F til +300 ° F).
 • Tykkelsen på et enkelt putelag er fra 20 til 300 mikron.
 • Utgjør kun 1 prosent av glassvekten, og krever derfor ikke så massive konstruksjoner.
 • Du kan velge farge på filmen.
 • Spesiell printing på ETFE-film er mulig for ekstra kontroll av lysgjennomstrømming.

Gjennomsiktig hard polymer ETFE-film kan brukes som ett-lags materiale eller som en pneumatisk to- eller trelags «pute». Filmen er koblet til perimetre og fylt med luft. ETFE «pute» -system er forbundet med rør til den sentrale luftkompressoren, som regulerer «putens» overflatespenning, avhengig av snø eller vind som kan belaste filmen. ETFE-segmenter er festet til metallkroppen. Et flott materiale for store fasader og krysstak eller eksepsjonelle arkitektløsninger.

Eksempler på ETFE-fasade og tak:

Solid, ugjennomsiktig fasade og takbelegg

For fritt utformede bygninger bruker vi ulike harde overflater. Det mest populære valget er aluminiumskomposittplater. De er lette å forme og er lettere enn andre fasadesystemer. De har også gode brannsikre egenskaper og er veldig holdbare. De er enkle å perforere, mølle og kassere. Takbelegg av disse typene brukes til både kuldeisolering og oppvarmet ventilering, og fasader i ett-lags belegg. En romlig overflateforming er mulig, glass og andre materialer kan også justeres sammen med disse. Hard fasade- og takoverflatesystemer er installert med regnvannsinnsamling og avhendingsmetoder.

Fordeler med harde (faste) takoverflater:

 • Platen kan være perforert og gravert;
 • Freste involutter kan lett kasseres og er derfor enkle å installere;
 • Individuell digital utskrift av design er tilgjengelig fra 300 m2;
 • Ytterligere integrerte lysløsninger er tilgjengelig.

Eksempler på solide overflater:

Polykarbonat

Polykarbonat er mer holdbart og mye lettere enn vanlig glass. Det er veldig slagfast, sprekker ikke og er vanskelig å knuse, det kan derfor ses på som et tiltak mot hærverk, det har også gode akustiske egenskaper. Ytterligere overflatebehandlinger gjør polykarbonat mer motstandsdyktig mot forskjellige sollysspektrumstråler. Overflater med fargede- eller speilede filmer eller fabrikkproduserte overflater er også tilgjengelig.

Fordeler med polykarbonat:

 • Enkelt å forme og behandle;
 • Tåler temperatursvingninger (kan brukes i alle klimasoner);
 • God motstand for slag;
 • Lettere enn glass;
 • Mulige polykarbonatkombinasjoner er tilgjengelig (mørkere, UV-strålekontroll, farget polykarbonat).

Gjennomsiktig polykarbonat

Sotet polykarbonat

Farget polykarbonat

Eksempler på overflater av polykarbonat:

Tensil tekstilarkitektur

Tekstilarkitektur er et uunngåelig materiale når man trenger å dekke store områder med begrenset overflatevekt. Ingen annen teknologi kan tilby et slikt forhold mellom stangavstand og lav vekt. Det er lett å forme på stedet ved å installere fikseringspunkt for strekking. Tekstilarkitektur er mye brukt; derfor velger mange arkitekter denne overflaten. Vennligst ikke forveksle det med tekstiler for regnbeskyttelse og baldakiner. Tekstilarkitektur bruker forsterket PVC teltoverflate som veier 700-2000 gr/m2, det har høy elastisitet og mekaniske motstandsparametere.

Fordeler med strukket tekstil:

 • Overflater som er lett å forme;
 • Krever mindre antall nødvendige støttekonstruksjoner;
 • Lav egenvekt;
 • Stort utvalg av farger;
 • Rask installasjon;
 • Mulig sesongbruk, lett demontering for vintersesongen;
 • Enkel bytte av systemkomponenter.

Dobbelt fasadesystem sikrer sol- og klimastyring. Forsterket fasade med PVC-nettmembran er installert i segmenter. Nettet fanger 50% av solen, holder regn, snø og fugler under kontroll. Kan lukkes eller holdes 50 % åpent. Brannsikker klasse B1, materialets egenvekt er 400-1000 gr / m2.

Dynamisk fasadesystem – svingbare paneler med strukne PVC-nett-telt og individuell designfotoprint av fasade.

Interiør- og solkontrollbeslutninger ved glasslysvindu og takflater utføres med FLASHGUARD nett PVC-system. Nedfelte takelementer installeres i lokalet og beskytter mot direkte solstråler, skaper skygge, forbedrer de akustiske egenskapene til lokalene – reduserer ekko. Reduser utgifter for premissventilasjon. Egenvekt – 380 gr/m2.

Farget PVC-tekstil

Gjennomsiktig PVC-telt

Nett-type PVC-telt

Forsterket gjennomsiktig telt

Gjennomsiktig forsterket telt brukes vanligvis når kuppelen er gjennomsiktig og når de gjennomsiktige elementene trenger ekstra forsterkning.

Blokkeringstelt

Et blokkeringstelt stenger lyset helt ute. Det består av tre lag: tradisjonelt telt + svart teltlag + tradisjonelt telt.

Eksempel på tekstil- og teltbelegg:

Leter du etter nødvendig informasjon?

For mer informasjon, vennligst besøk nettsider på fritt utformede bygg, arkitektoniske løsninger og bærekonstruksjoner. Alternativt kan du fylle ut skjemaet for forespørsel, så vil du få tilgang til personlig hjelp.

Fritt utformede konstruksjoner

Man tar meg seg de naturlige formene inn i arkitekturen med kun noen enkle steg. Vi holder deg oppdatert med de nyeste fritt utformede byggingsteknologiene.

Les mer >

Arkitektoniske løsninger

Alle arkitektoniske tjenester fra en enkelt kilde. Investeringsprosjekter, territoriumplanlegging, visualiseringer og prosjektforslag.

Les mer >

Strukturelle løsninger

Ettlags- flerlags- og romlige konstruksjonssystemer. Unike VikingDome-løsninger for fritt utformede bygninger testet over tid.

Les mer >

Kontakt oss

Har du en visjon om prosjektet ditt i tankene? Kontakt oss og gjør det til en realitet.

Les mer >

Send oss melding!