Overflatebehandling av kuppel

KUPPEL-ESTETIKK ER AVHENGIG AV VALG AV OVERFLATEBEHANDLING

Mange standard byggematerialer kan brukes til overflatebehandling av kuppeler. Overflatebehandling kan være varmeisolerende og beskyttende, hard eller myk (i henhold til mekaniske egenskaper), gjennomsiktig eller lysbeskyttende, ark, rull, spray og smøremiddel. En kombinasjon av flere materialer er mest vanlig. Hvis du ikke klarer å velge overflatebehandlingen som er mest hensiktsmessig, kan du kontakte oss så vi kan hjelpe deg med å velge det beste alternativet.

Transparent overflatebehandling

Glass, trekantede glasspakker, polykarbonat og PVC-telt.

Hardt belegg

Komposittfasade materialer, metalloverflate og miljøvennlige løsninger.

Varmeisolerende materialer

Tradisjonelle og moderne varmeisolerende materialer for energieffektive kupler.

Vanntett overflate

Smørbare, rulle og spraybelegg for beskyttelse mot fuktighet.

Glass

Vi velger en overflatebehandling som passer til dine krav, avhengig av formålet til bygningen, kontroll av solgjennomstrømming, brannsikkerhet, estetikk og andre krav. Tilgjengelige alternativer inkluderer:

Gjennomsiktig glass

Farget glass

Glasspakker

Sikkert og forsterket glass

Herdet glass

Herdet glass 4mm-20mm brukes når det stilles krav til ytterligere sikkerhet og glassfasthet. Herdet glass kan brukes både i enkeltlagssystemer og glasspakker. Glasset tempereres gjennom oppvarming og hurtig nedkjøling. Dette gjør glasset omtrent 5 ganger sterkere. Et av hovedtrekkene i herdet glass er sikkerhet under brudd. Ved glassbrudd, brytes det opp i små kubikkstykker uten skarpe hjørner, og beskytter dermed folk mot skader.

Laminert sikkerhetsglass

Her legges en elastisk gjennomsiktig film mellom to glassplater. Ved glassbrudd forblir glasspartiklene festet til filmen og faller ikke ned. Filmen mellom glassplatene gir ekstra styrke. Den kan brukes som ettlags- eller glasspakker.

Brannsikkert forsterket glass

Brannsikkert glass brukes ofte til skillevegger og dører. Under brann holder glasset seg intakt i lang tid og forhindrer at brannen sprer seg fra ett rom til et annet. Et metallnett settes inn i glasset.

Lys- og varmekontroll

Oppvarmet glass

To alternativer er tilgjengelige for oppvarmet glass:

  • Utvendig oppvarmet glass for snøsmelting; og
  • Innendørs oppvarmet glass for å kontrollere kondens.

Farget glass

Elektrokromisk glass lar deg kontrollere lyspenetrasjon ved hjelp av en kontroller (styrt med en Android- eller Apple-telefon). Ved hjelp av en svak elektrisk strøm er glasset utstyrt med et nett som erstatter glasskrystallstrukturen, noe som gjør det mindre ledende for lys. Dette er et utmerket valg, spesielt når det ikke er mulig å installere interne eller eksterne solstyringselementer.

Glass med UV-strålingskontroll

Her er glasset dekket med en spesiell film som styrer UV-stråler. Fordelene inkluderer redusert termisk stråling og skadelig UV-eksponering.

Telt

Farge PVC-telt

Telt er et ekstremt allsidig materiale. Det har lang levetid, er elastisk og lett å vedlikeholde. Stort utvalg av farger. Overflaten er ikke brennbart i henhold til DIN 4102 B1. Materiellvekt 600gr/m2-1500gr/m2.

Gjennomsiktig PVC-telt

Alle kuppeloverflater, kuppelpartier eller dører kan lages av gjennomsiktig PVC-telt. Telttykkelsen er 0,4 mm til 1,5 mm. Transparente og solbeskyttende teltsegmenter er tilgjengelige i alle kombinasjoner.

Netting PVC-telt

Netting-telt kan brukes til å skape en liten skygge eller innendørs kupler for utstillinger. Et stort utvalg av designløsninger finnes for slike telt. Det kan brukes både innendørs og utendørs.

Blokkeringstelt

Blokkeringstelt holder lyset helt ute. Det består av tre lag: tradisjonelt telt + svart teltlag + tradisjonelt telt.

Forsterket gjennomsiktig telt

Et gjennomsiktig forsterket telt brukes mest når kuppelen er helt gjennomsiktig og gjennomsiktige deler krever ekstra styrke som følge av mulige snø- eller vindbelastninger.

POLYKARBONAT

Polykarbonat er MYE sterkere enn og bare halvparten av vekten til vanlig glass. Det er svært støtbestandig, og er derfor en viktig faktor for å motstå hærverk. Polykarbonat har gode akustiske egenskaper. Ekstra overflater av polykarbonat gir motstand mot UV-stråler, mens overflater med fargede eller speilfilmer også er tilgjengelig. Det er perfekt for kupler til sesongbruk, kuppeldrivhus og kuppelbungalower. Flere typer polykarbonat er tilgjengelig, inkludert:

Gjennomsiktig polykarbonat

Sotet polykarbonat

Farget polykarbonat

HARD KUPPELOVERFLATE

Aluminium kompositt

Dette brukes til ventilerte fasader og fasadefinisher. Et 3-4 mm tykt komposittbrett består av to lag aluminium og et plast- eller mineralfyllmiddel mellom disse. Et stort utvalg av farger og overflateteksturer, inkludert tilpasset digital utskrift er tilgjengelig fra 300m2.

Sandwichplater

Vi bruker flerlagsisolasjonsplater til kuppeloverflater. Plater består av to lag harde PVC med et fyllstoff av polyuretan. Følgende kombinasjoner av denne platen med et eksternt belegg er tilgjengelige: malt, galvanisert, aluminium, kobber-tinn eller med en aluminiumskomposittplate.

Tinn

  • Stålfarget eller galvanisert lag Z275.
  • COR-TEN selvkorrosivt dekorativt tinn.
  • Galvanisert tinn S350GD + Z275, tykkelse på 0,45 mm til 1,5 mm.
  • Rent eller malt aluminiumstinn.
  • Ren sink eller kobber-tinn.

Bitumen fliser

Et populært valg for kuppeltak i boliger. Bitumen fliser er lett buet og formet, noe som gjør det enkelt å tilpasse dem til buede kuppelformer. Et bredt utvalg av former og farger er tilgjengelig, og installasjonen er enkel og rett frem.

Trebrikker

Trebrikker eller såkalte tømmerfliser. Flott valg for de som leter etter et mer naturlig kuppeltak. Trebrikker er hovedsakelig laget av aspetre siden dette tømmeret er mest motstandsdyktig mot råtning. Trebrikker isolerer lyden godt og fjerner lett vanndamp.

Overflater av siv

Tradisjonelt takbelegg ideelt for kupler. I tillegg til elegant utseende, så er siv enkelt å forme for å tilpasses buede kuppelformer. I tillegg til brannbeskyttelse, sprøytes siv med et spesielt impregneringsmiddel, mens de naturlige voksegenskapene gir langvarig beskyttelse mot fuktighet.

MATERIALER FOR VARMEISOLERING AV KUPLER

Steinull

Tradisjonelt isolasjonsmateriale som er lett å behandle og forme. Grunnlaget for strukturen er mineralsteiner.

Glassfiber

Det er også klassifisert som et mineralisoleringsmateriale. Det er mer fleksibelt enn steinull. Gode akustiske egenskaper.

Hampfiberull

Det er den mest naturlige isolasjonsullen med minst tilsetninger. Laget av naturlig fiber. Det er klassifisert som det mest miljøvennlige isolasjonsmaterialet.

Halmisolering

Det er en tradisjonell oppvarmingsmetode. Halm komprimeres i rektangulære bunter. Halmpakker brukes både som isolasjon og som byggemateriale. Det brukes vanligvis sammen med det indre og ytre laget av leire.

Polystyrenskum

Det er et ekstremt lett isolasjonsmateriale med gode termiske egenskaper. Det er lett å forme og tilpasses konstruksjoner. Motstandsdyktig mot biologiske effekter.

Polyuretan-spray

Innovativt varmeisolasjonsmateriale som ekstraheres på byggeplassen ved å blande to komponenter som sprøytes på overflaten. Det kan brukes til alle typer overflater. Ekstremt gode termiske egenskaper.

HYDRO-ISOLERENDE OVERFLATE

Korkbelegg

Sprøytet korkbelegg anvendes til finish på fasadesystemer. Det kan brukes til isolerings- og kuldeinstallasjoner. Bredt utvalg av farger, utmerket vannisolasjon og termiske egenskaper. Brukes over bakken.

Ved sprøyting blir det som polyuretan

Sprøytet vannisolerende materiale. Et vanntett lag oppnås etter sprøyting. Det kan brukes som overflate til alle typer horisontale og vertikale overflater. Best mekanisk styrke og pålitelighet.

Bituminøs vannisolasjon

Dette er også et godt valg når deler av eller hele kuppelen er skjult under bakken. Følgende tre typer av vannisolasjon er tilgjengelige: rulleoverflate, mekanisk smurt flytende bitumen og sprøytet bitumen.

Leter du etter nødvendig informasjon?

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du besøke kuppeldesign, bygging eller supplerende nettsider. Der finner du mye informasjon om de forskjellige kuppelmulighetene. Du kan også bruke en kostnadskalkulator for kupler eller fylle ut et forespørselskjema.

Kuppeldesign

Aspekter av kuppelformer og designalternativer.

Les mer >

Kuppeltilbehør

Ekstra elementer som tilfører mer funksjonalitet av kupler.

Les mer >

Hvis du vet hvilken type, formål og diameter på kuppelen du ønsker deg, kan du bruke vår priskalkulator og få et spesialtilbud!

Har du en visjon om kuppelen din i tankene? Kontakt oss, og vi vil hjelpe deg med å oppfylle drømmeprosjektet ditt. Vi gjør det til virkelighet!

Skriv oss en melding!